Opstilling er til dig, der ønsker en indsigtsfuld samtale med dig selv

Opstilling

Begrebet Opstilling er en forkortelse af Systemisk Familieopstilling, hvor der benyttes mennesker, der opstilles som ens familie. Det er jo lidt vanskeligt for dig at have 5-8 menesker med til dine udviklingsessioner. Derfor benyttes metodens principper på anden vis:

Der benyttes  f.eks. filt i stedet for mennesker til at opstille din familie. Opstillingen muliggør at iagttage familiedynamikkerne udefra. På denne måde opstilles dit indre i det ydre. Det er en genial metode til at skabe kontakt til dit ubevidste, hvor før- og ikke-sproglige udfordringer og traumer kan bearbejdes.

Menneskets ubevidste kommunikerer med bevidstheden via symboler. Filten og andre symboler bruges til at vise et billede af dit indre. Symbolerne muliggør, at du kan samarbejde og samtale med dybere lag af dit sind. Filten hjælper dig til at bevidstgøre og bearbejde udviklingspotentialer og ikke mindst at gøre dig bevidst om dine ressourcer.

Når der benyttes symboler til at vise dit udviklingspotientiale, får dit ubevidste en væsentlig større mulighed for at udtrykke sig, og der kan skabes dybe forandringer. Det kan bringe bevidsthed om dig selv, dit familiesystem, relationer, adfærd, tankemønstre, følelser, værdier, overbevisninger, strategier i livet osv.

Andre opstillingsmetoder

Opstilling
Sandplay
Opstilling
Livets Elv
Opstilling
Tegneterapi

Opstilling er en givende og sjov måde at arbejde med sig selv på for både unge, voksne, familier, grupper og par, og der findes adskillige opstillingsmetoder:

Hvad kan opstilling hjælpe med?

Et opstillingsforløb kan hjælpe i forhold til mange af livets udfordringer, og det er både til dig, der er i krise eller “bare” ønsker at lære dig selv bedre at kende.
Opstilling benyttes til både Terapi, Coaching og Supervision.

Hvem kan bruge opstilling?

Opstilling kan bruges af unge, voksne, familier, par og grupper. Vi voksne mennesker er ofte “meget i vores hoveder”, hvor vi forsøger at skabe kontrol i livet ved hjælp af overtænkning og -analyse. Vi kan “regne det hele ud”, og så kan det være vanskeligt at få noget dybdegående ud af et terapeutisk, coachende eller superviserende samtaleforløb. Her er opstilling en genial metode til at komme forbi mentaliseringen og arbejde et lag dybere.

Vores udfordringer ligger gemt i det ubevidste – for de udfordringer du har i bevidstheden, dem ændrer du forholdsvist nemt på.